Зовсім недавно ми розповідали про пошкодження автомобільного лобового скла – про проблему, з якою не можна зволікати і яку можна швидко та дешево виправити, якщо поки що немає можливості його замінити.

Зараз ми розповімо про ще одну ситуацію, яка може виникнути. Але тепер заглибимося у зимовий період. Саме протягом цих холодних місяців часто виникає проблема забруднених або запітнілих світлотехнічних приладів на автомобілі.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Досвідчені водії радять дешевий та ефективний спосіб усунути це за допомогою зубної пасти.

Звичайно, можна відвести автомобіль до миття або вручну промити фари в мороз. Однак це не завжди зручно та доступно. Натомість пропонується наступний "фірмовий" хак із зубною пастою:

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще
  1. Накласти трохи засобу для чищення на шматок ганчірки або серветки.
  2. Енергійними рухами протерти цією ганчіркою скло фари, забираючи бруд і ожеледицю.
  3. Витерти і залишки самої пасти чистим шматком тканини.

Таке просте чищення надійно позбавить фари та інші світлові прилади від нальоту та забруднення. А компоненти пасти запобігатимуть появі льоду або запотівання надалі.

Ксенонові фари, скріншот: YouTube
Ксенонові фари, скріншот: YouTube

Цей ефективний лайфхак допоможе швидко привести освітлення авто в порядок власноруч, не звертаючись до платних послуг. Головне – регулярно його повторювати, щоб підтримувати фари у бездоганному стані.

Нагадаємо, українських водіїв можуть серйозно оштрафувати, якщо вони не зроблять "це" до 1 січня 2024 року

Як повідомляв "Знай.uа", про це потрібно знати навіть досвідченим водіям: фатальні помилки, які можуть "убити" вашу "ластівку"

Знай.uа писав, про ці порушення мало хто чув:в Україні копи почали активно штрафувати водіїв