Досвідчений автомеханік та популярний блогер Роб Механік поділився своєю думкою на Youtube про те, скільки часу потрібно прогрівати машину взимку, щоб з комфортом вирушити у своїх справах і не витратити більше пального, ніж треба.

Експерт пояснив, що витрачати ресурси на тривале прогрівання не має жодного сенсу.

Автомобільні "двірники", скріншот: YouTube
Автомобільні "двірники", скріншот: YouTube

Він стверджує, що оптимальний час для підготовки машини до зимової поїздки – це час, необхідний для пристібання ременя безпеки. Він пояснює, що рух є найшвидшим способом змастити всі рухомі частини двигуна.

Роб зазначає, що при дуже низькій температурі мастило в двигуні може виконувати належним чином свої функції. Водночас він стверджує, що водіям не потрібно довго чекати, щоб зрозуміти – олія нагрілася до робочої температури.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Експерт радить водіям просто почекати, поки в салоні відчується невелике підвищення температури, а потім розпочати рух. Додатково він зазначає, що залишати машину на неодружених оборотах замість старту - це повільніший спосіб досягти того ж результату.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Коментарі під відео підтверджують, що більшість сучасних авто не потребують тривалого прогрівання. Роб рекомендує власникам транспортних засобів звернути увагу на інструкції з експлуатації своїх машин, наголошуючи, що ці знання легко доступні, але часто ігноруються.

У той же час інший автофахівець каже, що для автомобілів, вироблених понад 15 років тому і з великим пробігом, все ж таки слід ретельніше готуватися до холодної погоди. Зокрема, перевірити стан акумулятора, мастильних рідин та шин.

Більше того, наші українські реалії диктують додаткові побоювання. Адже поганий стан доріг може унеможливити рух навіть за оптимальної температури. Тому, незважаючи на швидкий наступ "робочого тепла", ризиковано відразу вирулювати на траси.

Нагадаємо, ніякої метушні зі скребками: крутий трюк, який допоможе уникнути замерзання лобового скла

Як повідомляв "Знай.uа", водіїв таких авто поліція зупиняє найрідше: мийте "ластівку" і ще дещо

Знай.uа писав, просто не робіть цього:помилки водіїв, які провокують появу іржі на авто