Для кожного водія в Україні дуже важлива навичка гарного, а головне – безпечного паркування. Щоб зробити цей процес максимально ефективним і не "наскочити" на величезний штраф необхідно дотримуватися порад, які допоможуть уникнути неприємностей.

Про це в деталях розповіли експерти спільноти юристів "Дорожній адвокат".

Паркування взимку. Фото Freepik
Паркування взимку. Фото Freepik

Аналіз ситуації

Перш ніж розпочати паркування, зробіть короткий аналіз ситуації на дорозі. Варто оцінити потік трафіку, швидкість руху та наявність вільних паркувальних місць.

Вибір місця

У разі вибору місця для паркування уникайте тісних і обмежених просторів. Забезпечте достатній вільний простір навколо автомобіля, щоб уникнути можливих подряпин та пошкоджень від інших авто.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Паркування на велодоріжці, фото: Unian
Паркування на велодоріжці, фото: Unian

Оцінюйте ризики

Проаналізуйте можливі ризики, такі, як гілки, які можуть впасти на автомобіль. Паркування біля будівель або місць ремонтних робіт може призвести до падіння предметів або пошкодження будівельного обладнання.

Віддавайте перевагу паркінгам

Якщо є можливість, скористайтеся комерційними паркінгами. Це не тільки забезпечить безпеку для автомобіля, а й допоможе уникнути непотрібних хвилювань через пошкодження чи штрафи.

Зазвичай такі паркінги мають надійні системи безпеки та спостереження.

Паркування на велодоріжці, фото: Нацполіція
Паркування на велодоріжці, фото: Нацполіція

Дотримуйтесь правил паркування

Правила паркування розроблені для безпеки всіх учасників дорожнього руху. Дотримання цих правил допомагає уникнути штрафів та конфліктів із правоохоронцями.

Парковка на газоні, скріншот: YouTube
Парковка на газоні, скріншот: YouTube

Подумай про "колег"

Не залишайте автомобіль так, щоб він блокував інші. Це може спричинити негативні реакції водіїв та призвести до пошкоджень чи штрафів. Така поведінка порушує як правила етикету на дорозі, а й може створити неприємності інших учасників руху.

Використовуйте технології

Сучасні автомобілі оснащені різними технологіями, які полегшують паркування. Використовуйте парктроніки та камери заднього виду, щоб максимально контролювати ситуацію навколо вашого авто.

парковка / фото: Pixabay
парковка / фото: Pixabay

Враховуйте освітлення

Вибір місця для паркування в темний час доби з належним освітленням допоможе уникнути непорозумінь. Це також створить перешкоду для злодіїв, якщо такі матимуть намір щось викрасти або нашкодити.

Розмір автомобіля

Якщо ви маєте великий автомобіль, враховуйте його розміри при виборі місця для паркування. Уникайте вузьких або замкнутих просторів, де можуть виникнути труднощі при маневруванні.

Герой парковки, фото: Facebook
Герой парковки, фото: Facebook

Зберігайте дистанцію

Збереження адекватної відстані є ключовим елементом для безпечного та ефективного паркування. Під час паркування намагайтеся залишати достатню відстань від інших автомобілів.

Нагадаємо, не грайте з вогнем: що не варто робити водієві, якщо зупинила поліція.

Раніше повідомлялося, 1200 гривень на бочку: водії можуть "влетіти" на гроші через номерні знаки.

Також, нові правила покарання для порушників: яку систему розробляє МВС.