Для всіх наших читачів, які є водіями і пішоходами, є дуже важливі новини. Українцям, які хоч трохи знаються на ПДР, пропонують робити знімки на свою техніку "підозріло" припаркованих авто. Якщо фахівці перевірять та визначать порушення, то штрафи підуть на рахунки української армії.

Першими цю ініціативу хочуть запустити у Львові. Акція несе назву - "Донати фотопорушення паркувань на ЗСУ".

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Неправильна парковка, скріншот: YouTube
Неправильна парковка, скріншот: YouTube

Мешканці міста закликають фотографувати неправильно припарковані автомобілі. Штрафи за це спрямують на допомогу українським військовим.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Львівській міськраді зазначили, що за порушення правил зупинки чи стоянки водії мають сплатити штраф, мінімальний розмір якого становить 340 грн. Однак він може збільшуватись до 680 грн залежно від специфіки правопорушення. Якщо порушник сплачує штраф протягом 10 днів, його сума зменшується вдвічі.

Неправильна парковка, скріншот: YouTube
Неправильна парковка, скріншот: YouTube

Наприклад, 28 березня у міськраді повідомили, що за минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували понад 5,5 тис. водіїв за порушення правил зупинки або стоянки авто на суму понад 2 млн грн. Ці кошти надходять до місцевого бюджету, у тому числі їх спрямовують на потреби армії.

Для участі в оголошеній акції потрібно надіслати фото неправильно припаркованого авто через соцмережі гарячої лінії міста: Telegram-бот або сторінку Facebook.

"Мешканці можуть долучитись одночасно як до благоустрою міста, так і до донації коштів на Збройні сили України", - йдеться у повідомленні.

У міськраді додали, що з початку 2023 року від мешканців на гарячу лінію надійшло понад 300 фотофіксацій порушень паркування автомобілів.

Нагадаємо, зупинила поліція без причини: що робити і як не отримати штрафу.

Раніше повідомлялося, чи вистачить викабенюватися, ви не круті: українці вирішили поставити на місце водіїв, які люблять пошуміти мотором.

Також, без папірця – 17 тисяч штрафу: які авто мають обов'язково потрапити на техогляд у 2023 році.