Для наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є важливе нагадування, яке допоможе уникнути високих штрафів. Справа в тому, що навесні власники авто та й самі водії, коли поміняють зимову гуму на літню, дозволяють собі "розслабитися" і не думати про інші моменти, які зустрічаються в дорозі.

Однак є дуже поширена помилка за кермом, про неї йдеться у статті 122 закону, що стосується перетину подвійної суцільної лінії.

Про це нагадав один із українських автоблогерів.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Згідно з чинним законодавством, порушення правил розмітки може призвести до штрафу у розмірі 340 гривень. Якщо таке порушення призвело до створення аварійної ситуації, штраф може збільшитися до 1445 гривень, або водія можуть позбавити прав водія на строк від шести місяців до одного року.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Важливо, що також містить кілька винятків. Наприклад, якщо розмітка не видно через сніг, пісок або бруд, штраф не накладається.

Аналогічно, якщо порушення було вчинено, щоб уникнути небезпечної для життя ситуації або за відсутності альтернативних маршрутів, штраф не накладається.

Поліція, Фото ілюстративне: Facebook поліція Івано-Франківської області
Поліція, Фото ілюстративне: Facebook поліція Івано-Франківської області

Крім того, винятки робляться у ситуаціях, коли екстрені служби, зокрема лікарі чи правоохоронці, мають виконати свої обов'язки. Водіям важливо знати про ці винятки, щоб уникнути неправомірних штрафів.

Тепер українці можуть переглядати всі свої штрафи за порушення правил дорожнього руху у додатку "Дія" та оплачувати їх онлайн, що полегшує громадянам відстеження порушень правил дорожнього руху та запобігає їх накопиченню.

Поліція, фото: Патрульна поліція Львівської області
Поліція, фото: Патрульна поліція Львівської області

Таким чином, хоча порушення правил дорожнього руху спричиняє серйозні наслідки, водіям важливо бути поінформованими про конкретні покарання за свої дії, а також про винятки, які можуть бути застосовані.

Завдяки додатку "Дія" водії можуть легко відстежувати свої штрафи та вживати заходів, щоб уникнути подальших порушень.

Нагадаємо, доведеться викласти майже 41 000 гривень: водіїв попередили, коли звичайна перевірка прав може обернутися штрафом.

Раніше повідомлялося, правила та штрафи будуть однакові для всіх водіїв: залишилося лише кілька місяців.

Також, автогаз у ціні в Україні може злетіти вгору: названа причина.