Для всіх наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є дуже важливі новини. В українському парламенті з'явилася ініціатива, яка передбачає карати водіїв штрафами за неналежне перевезення тварин.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Верховної Ради України.

Собака в авто, скріншот: YouTube
Собака в авто, скріншот: YouTube

Відомо, що зареєстрували у парламенті цей проект закону депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька. У записці пояснення до законопроекту зазначається, що "спостерігається практика, особливо серед жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах, на руках або в руках собак невеликих порід".

Водіям вирішили нагадати, що тварина будь-якої миті може почати заважати безпечному водінню або відвернути увагу водія.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

У разі раптової зупинки або зіткнення, відсутності спеціальних засобів для перевезення або надійних кріплень, тварина перетворюється на "снаряд", який може потрапити в людину і спричинити серйозні травми або загибель.

"Наприклад, у типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг", - сказано в документі.

Перевезення тварин, скріншот: YouTube
Перевезення тварин, скріншот: YouTube

Законопроектом пропонується зобов'язати водіїв перевозити тварин у спосіб, що не заважає керуванню транспортним засобом та дотримання водієм правил дорожнього руху.

Законопроектом пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення тварин. Визначено, що це має бути стягнення штрафу з водія у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн., а при повторному порушенні протягом року – штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів – 850 грн.

Нагадаємо, попередженням не відбудетеся: за яке порушення водіям в Україні загрожує "зимовий" штраф.

Раніше повідомлялося, 7 років без прав та 40 тисяч штрафу: "хитрих" водіїв попередили, що в Україні заборонено так робити.

Також, моргання "аварійкою": тепер за світлові сигнали можуть виписати чималий штраф.