З 1 січня 2024 року в Україні набувають чинності нововведення щодо збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкових автомобілів.

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області офіційно представило інформацію про ці зміни, які тепер залежать від вартості транспортного засобу, що купується.

Тепер розмір збору залежить від суми прожиткового мінімуму та становить 3028 грн. Сума збору на обов'язкове державне пенсійне страхування визначається виходячи із вартості автомобіля, зазначеної у договорі купівлі-продажу або підтвердженої іншими документами.

Автомобіль взимку
Автомобіль взимку

Оплата цього збору буде провадитися в наступному розмірі:

  • 3% вартості автомобіля, якщо вона не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;
  • 4% вартості автомобіля, якщо вона перевищує 165, але не досягає 290 розмірів прожиткового мінімуму;
  • 5% вартості автомобіля, що перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ці зміни набирають чинності з початку нового року та передбачають сплату збору на бюджетні рахунки, відкриті в органах Казначейства.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Необхідність сплати збору визначається за першої державної реєстрації легкового автомобіля в Україні у спеціалізованих сервісних центрах МВС. Інформацію про номери рахунків для оплати можна знайти на сайті Державної казначейської служби України в розділі Діяльність/Реквізити доходних рахунків.

Нагадаємо, до 6800 тисяч гривень за неправильне паркування: парламент хоче збільшити штрафи для водіїв

Перед нашим порталом повідомляв про те, що доведеться походити пішки: водіям нагадали, за що можуть забрати права на три роки

Також ми повідомляли, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити