Епоха дешевого зрідженого газу відходить у минуле і причиною тому не логістичні проблеми через перекриття кордону, а конкретні кроки уряду, які можуть зробити вже у 2024 році. До чого готуватися українським водіям, розповіли на сайті Forbes.

Голова Фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетьманцев заявив, що активно ведеться робота над законопроєктом, який уніфікує ставки податків на паливо, що аналогічно діє в Євросоюзі. Такий крок спричинить збільшення вартості автогазу.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Поки що акцизи на бензин та скраплений газ відрізняються вчетверо. Якщо відповідний проєкт закону буде схвалено Кабінетом міністрів та народними обранцями, то акциз на цей вид палива буде підвищено з 52 до 170 євро.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

З одного боку, це збільшить надходження до бюджету Українці, а з іншого призведе до подорожчання палива. За прогнозами експертів вартість автогазу може піднятися до 40 гривень за літр.

Ймовірно, рішення про підвищення акцизу на скраплений газ зможуть ухвалити 2024 року. Точні терміни таких змін поки що невідомі, але відповідний документ розробляється.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, авто прогріється дуже швидко, не встигнете і телефон дістати: водіїв попередили про непробачні помилки.

Також наш портал інформував, до подорожчання палива ще й штрафи: як хочуть карати водіїв авто із ГБО.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, отримати штраф або залишитися без прав: водіїв можуть покарати за дрібну "технічну несправність".