Нещодавно у Дніпрі спіймали двох патрульних, які дурили водіїв накрученим драгером. Звичайно, такі випадки в Україні не поодинокі, тому важливо знати як захистити себе від несправедливого покарання.

Про це пише "Твоя машина".

Нагадаємо,що в Україні штраф за п'яне водіння становить 17 000 гривень плюс позбавлення прав строком на один рік. За повторне порушення протягом року передбачено штраф 34 000 гривень.

драгер, фото Національної поліції
драгер, фото Національної поліції

Втім не поодинокі випадки, коли патрульні карають водіїв, які не вживали спиртного, тому щоб не залишитися без прав, варто знати кілька нюансів.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У Законі України "Про національну поліцію" та спільному наказі МВС та МОЗ №1452/735, йдеться про те, що поліцейські мають право примусити вас прходити "Драгер" лише за наявності таких ознак у водія, як запах алкоголю, тремтіння рук, неадекватність, проблеми з мовленням та координацією.

Процедура має проходити за участі 2 свідків, якими не можуть бути пасажири водія чи інші патрульні.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Також, водій, має право вимагати та отримати для ознайомлення сертифікат відповідності та свідоцтво про перевірку конкретного алкотестера.

Відмовитись від проходження "Драгера" можна лише втому випадку, якщо ви погодитесь пройти здати аналізи на вміст алкоголю у лікарні.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

При цьому лікарі повинні перевіріти водія не пізніше ніж через 2 години після зупинки транспортного засобу патрульними.

Українцям потрібно пам'ятати про те, що порушення процедури огляду можна оскаржити у суді та повернути собі права.

Нагадаємо, в Україні можуть повернути нульове розмитнення: це торкнеться не всіх

Як повідомляв "Знай.uа", потіють вікна в машині? Кілька порад, як це виправити і не допустити

Знай.uа писав, ціновий сюрприз від АЗС: у скільки коштуватиме бензин, дизель та автогаз