"Запорожець" – легендарний український автомобіль, який випускався до 1994 року. Зараз не просто знайти ЗАЗ у хорошому стані, а практично новий – практично нереально. Однак блогеру Roma Urraco це вдалося, і він показав у facebook 50-річний ЗАЗ-968, який майже не бачив доріг.

В Україні знайшли 50-річний "Запорожець", який десятиліття був "законсервований" в гаражі. До наших днів легенда українського автопрому збереглася у чудовому стані. На кузові жодного натяку на іржу, салон і всі деталі - оригінальні.

ЗАЗ-968. Фото: скрін facebook
ЗАЗ-968. Фото: скрін facebook

Великою особливістю цього автомобіля є той факт, що з 1971 року він практично не з'являвся на дорозі. Пробіг "Запорожця" складає лише 5 тисяч кілометрів. За такого поважного віку це смішне число.

ЗАЗ-968. Фото: скрін facebook
ЗАЗ-968. Фото: скрін facebook

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

Така знахідка в наші дні дуже велика рідкість, адже більшість автомобілів ЗАЗ уже чи не на ходу, чи доживають свої останні роки. "Запорожець" у хорошому стані можна зустріти або в якійсь приватній колекції чи дуже великого фаната, який відреставрував легенду. Втім, таких авантюристів дуже небагато.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дідуся поставили на ноги: майстри "оживили" вінтажна вантажівка, яка стояла в полі 70 років.

Також наш портал інформував, такий був у самого Елвіса Преслі: в Україні продають легендарний Cadillac за $120 тисяч.

Крім того, ми писали, автомобільні лайфгаки з Тік – Тік, які можуть дорого обійтися: експерти розповіли як не "влетіти" на кругленьку суму.