Тонування автоскла має велику популярність серед водіїв. Однак такий простий тюнінг може спричинити штраф або навіть позбавлення права керувати машиною на строк до 6 місяців. Про це повідомляє портал autotheme.

Експлуатація автомобіля з покриттям скла, що перешкоджає видимості водія або погіршує його прозорість, заборонена 31.4.7 правил дорожнього руху. Водія, який порушив це правило, може бути оштрафований на 340 гривень.

Тонування вікон, скріншот: YouTube
Тонування вікон, скріншот: YouTube

Якщо протягом року автомобіліст трапляється правоохоронцям з тим самим порушенням, то покарання буде значно суворішим. Це може бути заборона на керування транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців, а також адміністративний арешт до 10 діб.

Штрафні санкції застосовуються залежно від рівня тонування. Так, якщо світлопропускання нижче 75% для лобового скла і нижче 70% для іншого скла, то гаманець водія "схудне". Водій повинен знати, що накласти штраф патрульний може тільки якщо доведе факт порушення, використовуючи спеціальний прилад.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Щоб уникнути можливого штрафу за тонування, фахівці радять отримати сертифікат світлопропускання на сертифікованій станції технічного обслуговування. Даний документ дозволить уникнути проблем, якщо у патрульних виникнуть питання щодо видимості.

Раніше портал Знай повідомляв, водіям нагадали про нюанс із номерними знаками: можуть вліпити 1200 гривень штрафу.

Також наш портал інформував, в Україні зміниться вартість реєстрації авто: що чекати у 2024 році і як це позначиться на вашому бюджеті.

Крім того, ми писали, гаманець збідніє на 510 гривень: українським водіям нагадали про штраф за популярне порушення.