При покупці автомобіля багато водіїв звертають увагу на витрати палива. Простора, надійна та не споживає багато палива - мрія будь-якого автовласника.

З початком повномасштабного вторгнення, змінювалася й ситуація з паливом. Нестача на заправках, "скачки" вартості та погана якість - основні виклики. Але кількість необхідного палива залежить від виду. Тому, автоблогер Роман Крук розповів, як правильно визначити розхід бензину/дизеля/газу/електрики.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Розрахувати можна за допомогою простої формули: витрату пального вашого автомобіля поділити на 100 і помножити на вартість виду палива.

Розрахунок витрати палива

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Щоб порівняти, Роман Крук взяв машини одного класу.

1) За 100 км, автомобіль на бензині "з'їсть" близько 10 літрів. Виходить, що 1 кілометр поїздки власникам такого залізного коня обійдеться в 5,2 грн.

2) Дизельна машина споживає близько 6 літрів на 100 км. Вартість 1 літру такого палива становить близько 51 грн, тому 1 км дороги обійдеться в 3,6 грн.

3) Власникам авто на газу, поїздка коштуватиме найдорожче. Розхід палива в таких машинах 12 літрів на 100 кілометрів. Ціна автогазу - 29 грн. Щоб проїхати 1 км дороги, потрібно 3,12 грн.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

4) За словами автоблогера, найдешевша їзда на електрокарі. В середньому, авто з електроустановкою має запас близько 300 км і батарею 5 кВт. Вартість електроенергії - 2,64. Тому, виходить, що 1 км дороги коштуватиме всього 0,48 грн.

@kruk.auto

Скільки коштує 1 км на різних видах палива?🧐🧐🧐 #мем #гумор #прикол #новини #україна #автоновини #топ #топавто #тікток #тіктокукраїнською #krukauto #kruk #kruk #підбір #підбіравтопідключ #автопідбірукраїна #автопідбіркиїв #cars #перекуп #auto

♬ Going Crazy - Chris Alan Lee

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться увімкнути всю увагу: хто з українських водіїв " попаде" на 290 тисяч штрафу

Раніше портал Знай інформував, зашморг звужується до 17 тис грн: в Україні посилюють покарання за "скручування" пробігу

Також наш портал повідомляв, навіщо водії чіпляють маленьке відеречко на "ластівку": несподівана історія аксесуара