Українець переробив старий "Запорожець" під бюджетний аналог Tesla. Автомобіль поки що перебуває на стадії розробки й виглядає сиро, але вже успішно підкорює дороги та радує власника ощадливою їздою. Як виглядає електрокар, показали на youtube-каналі Tok_it.

Український гаражний майстер своїми руками змайстрував економний електроавтомобіль на базі старого ЗАЗ-968М. Саморобка поки що не в кращому стані, проте головні роботи вже було проведено.

Електричний "Запорожець". Фото: скрін youtube
Електричний "Запорожець". Фото: скрін youtube

Так, за словами власника електрокара, він оснастив "Запорожець" двигуном електроскутера потужністю 3 кВт. Такий агрегат дозволяє автомобілю розвинути швидкість до 65 кілометрів на годину. На одному заряді ЗАЗ може подолати від 40 до 60 кілометрів шляху, залежно від стилю їзди – на вищих обертах заряд витрачається швидше.

Електричний "Запорожець". Фото: скрін youtube
Електричний "Запорожець". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

На покупку "коробки" під електрокар автоумілець витратив близько 17 тисяч гривень із переоформленням. Водночас двигун коштував йому 8 тисяч гривень, а деякі запчастини він взяв зі старого скутера. Найдорожче коштувала покупка акумулятора - 32 тисячі гривень.

Загалом чоловік вклав у свій проєкт близько 70 тисяч гривень. За його словами, електричний "Запорожець" поки що на стадії розробки й у фінальній версії його вигляд і можливості можуть кардинально змінитися. Втім, власник уже й так задоволений результатом, адже може пересуватися містом без серйозних витрат на пальне.

Раніше портал Знай повідомляв, "чорна мамба": майстри прокачали "Запорожець" до рівня преміальної іномарки.

Також наш портал інформував, у старому київському гаражі виявили унікальний спортивний "Запорожець": будь-який колекціонер позаздрить.

Крім того, ми писали, військову вантажівку перетворили на автобудинок з люксовими апартаментами: не туалет, а мрія.