Українці, автомобіль яких був пошкоджений внаслідок атак окупантів, зможуть отримати компенсацію. Заявку можна буде подати так само, як і за зруйноване житло - через додаток "Дію".

Відповідні зміни хочуть внести до Цивільного кодексу.

Знищені авто. Фото: Армія.Info
Знищені авто. Фото: Армія.Info

Автори закону хочуть такою ініціативою виправити несправедливість, за якою надається допомога українцям, яким росія пошкодила чи зруйнувала житло.

Власники понівечених ракетами чи дронами автомобілів залишаються сам на сам зі своєю бідою, а тому держава має ухвалити механізм відшкодування збитків у такому випадку.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Сам розмір та порядок компенсації поки що не визначений, але відомо що механізм відшкодувань встановлюватиме Кабмін.

Знищене внаслідок війни авто, фото epravda
Знищене внаслідок війни авто, фото epravda

Фінансувати виплати будуть за рахунок держави-агресорки, фондів на відновлення України, у тому числі міжнародних, міжнародної технічної та/або поворотної чи безповоротної фінансової допомоги та інших джерел передбачених законом.

Звернутися за компенсацією можна буде через "Дію", ЦНАП або нотаріуса.

Якщо депутати ухвалять відповідні зміни, то закон почне діяти наступного дня після того, як його опублікують офіційні джерела влади.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, конфліктних водіїв суворо покарають: за що можна отримати до 160 тисяч штрафу.

Також наш портал інформував, в Україні одна категорія водіїв масово втрачає свої авто: податкова та поліція продовжують "полювання".

Крім того, ми писали, опустіть нижче сидіння: водіям нагадали важливий нюанс, про який вони забувають в автомобілі.