Українець переобладнав старий "Запорожець" для екстремальної їзди бездоріжжям. Завдяки новому двигуну та підвищеному кліренсу автомобіль видає такі результати, що не снилися і сучасним позашляховикам. Успіхи старого ЗАЗу показали на youtube-каналі Юра Скайф.

Заводські "Запорожці" самі по собі вирізнялися гарною прохідністю завдяки незначній вазі та деяким нюансам по кузову. Втім, якщо машину трохи модернізувати, її здібності стають воістину нереальними.

"Запорожець". Фото: скрін youtube
"Запорожець". Фото: скрін youtube

Так, автоаматор "перевзув" старий ЗАЗ-968М у більш відповідну гуму, а також підняв підвіску на 32 сантиметри. Для цього він установив півосі від "Волинянки" та доварив до амортизаторів труби.

"Запорожець". Фото: скрін youtube
"Запорожець". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Збільшити потужність "Запорожця" він вирішив двигуном від "Жигуля" на 1,3 літра. Щоб двигун не перегрівався, встановили радіатори та вентилятори для охолодження.

"Запорожець". Фото: скрін youtube
"Запорожець". Фото: скрін youtube

Такий тюнінг дав свої плоди й ЗАЗ носиться бездоріжжям, як Ferrari швидкісною магістраллю. Ймовірно, далеко не кожен сучасний позашляховик зрівняється із цим "підкорювачем боліт".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у старому київському гаражі виявили унікальний спортивний "Запорожець": будь-який колекціонер позаздрить.

Також наш портал інформував, Opel відроджує легендарний джип з 90-х, він був майже в кожній жуйці з наклейками: чекали 30 років.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, на аукціон Америки потрапив рідкісний спорткар, який створив українець: планують виручити за 900 тис. доларів.