Український ринок автострахування готується до кардинальних змін із ухваленням законопроекту №8300. Нові правила, натхненні досвідом Європи, обіцяють переворот у системі страхування автомобілів.

Згідно з цими змінами , максимальні розміри страхових виплат помітно збільшуються.

Оформлення страховки на авто / фото: Freepik
Оформлення страховки на авто / фото: Freepik

Тепер за шкоду, заподіяну вашому здоров'ю і життю, можлива компенсація, що справді стоїть, аж до 1,25 мільйона гривень на одного постраждалого.

Ця цифра не залежить від кількості постраждалих, проте не перевищує 20 мільйонів гривень на один страховий випадок. Крім того, за шкоду майну постраждалих передбачається компенсація до 2,5 мільйонів гривень на один страховий випадок.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Проте чи зміни викликають позитивні емоції. Новий закон також пропонує відмовитися від обліку зношування автомобіля при оцінці розміру шкоди, якщо транспортний засіб старше 5-7 років.

Оформлення страховки на авто / фото: Freepik
Оформлення страховки на авто / фото: Freepik

Це означає, що незалежно від віку машини вартість запчастин при оцінці збитків буде однаковою.

З ухваленням цього законопроекту на українських водіїв чекають значні зміни в системі страхування, наближаючись до європейських стандартів.

Раніше ми писали про те, що в Україні водіїв без цього документа покарають на 17 тисяч: як не нажити проблем

Крім того, Знай.ua повідомляв, що велич виплат і нові можливості: українців підтримають, але не в Україні

Також Знай.ua стало відомо про те, що у країнських чоловіків за кордоном можуть чекати проблеми - навіть якщо виїхали до війни