Двигун автомобіля працює для того, щоб перевозити свого власника чи власницю, заощаджуючи фізичний ресурс людини.

Але іноді вимагає до себе уваги, як, наприклад, заміна мастила, яке слід проводити залежно від марки автомобіля.

Заміна мастила. Фото: Youtube
Заміна мастила. Фото: Youtube

Міняти мастило в двигуні потрібно кожні 10 або 15 тисяч км або не рідше ніж рік. Також дізнатися, що час вже підлити мастило або замінити його повністю може говорити колір на щупі, яким перевіряють рівень мастила.

Щоб дізнатися, чи варто зайнятися профілактикою, слід вдатися до перевірки.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Заміна мастила. Фото: Youtube
Заміна мастила. Фото: Youtube

По-перше, переконайтеся, що моторне мастило не каламутне і не зернисте. Перевірте пари, що виходять із вихлопних газів вашого автомобіля, вони не повинні бути синіми чи сірими. Також слід спостерігати, чи не змінюється шум автомобіля при запуску, особливо якщо його трясе на холостому ході. Також на проблему може вказувати запах олії чи бензину, часто це погана ознака.

Слід зазначити, що якщо автомобіль на рік не проїжджає регламентовану кількість кілометрів, слід виконувати рекомендацію щорічної заміни (якщо автомобіль на гарантії). Однак якщо на кілька місяців затягнути із заміною мастила і не перевищувати пробіг, що рекомендується, нічого критичного не відбудеться.

Заміна мастила. Фото: Youtube
Заміна мастила. Фото: Youtube

Нагадаємо, що вам "впарили" бодягу: як перевірити якість бензину та захистити залізного коня від поломок.

Раніше ми повідомляли, що ми поїдемо сьогодні чи ні: що робити, якщо двигун не запускається, SOS-поради.