Якщо така подія сталася, то не варто панувати. Все може бути прозаїчніше, ніж ви думали.

Спочатку потрібно провести невелику перевірку. Автомобільні експерти розповіли про основні можливі причини, чому автомобіль може не заводитися, і дали поради щодо самостійної перевірки та вирішення проблеми. Про це пишуть interneta.com.

Небезпека за кермом, фото з вільних джерел
Небезпека за кермом, фото з вільних джерел

Рівень палива

Перевірте рівень палива у баку. Відсутність палива може бути однією з причин, чому автомобіль не заводиться. Якщо рівень палива низький, слід долити паливо та спробувати знову завести автомобіль.

Заряд акумулятора

Перевірте заряд акумулятора. Низький рівень заряду може бути ще однією причиною, чому автомобіль не заводиться. Можна зарядити акумулятор або використовувати запасний акумулятор, якщо він є.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube
Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube

Ключ запалення та передачі

Перевірте правильність встановлення ключа запалювання та положення передачі. Неправильне увімкнення ключа або неправильне положення передачі (наприклад, якщо автомобіль знаходиться в режимі "нейтраль") можуть перешкоджати закладу двигуна.

Перевірте подачу палива у двигун. Можна спробувати завести автомобіль на кілька секунд, а потім нюхати повітря на запах палива, що може свідчити про подачу палива до двигуна.

Стартер працює?

Несправний стартер може бути однією з причин, чому автомобіль не заводиться, і може вимагати ремонту або заміни.

Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube
Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube

Якщо після виконання цих перевірок автомобіль все ще не заводиться, рекомендується звернутися до кваліфікованого фахівця з діагностики та ремонту. Він зможе визначити точну причину проблеми та вирішити її ефективно.

Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube
Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що подивіться, як ви керуєте: простий тест, щоб визначити "танк" ви "приколіст" або може "бос" за кермом.

Раніше ми повідомляли, що без водіння, але зі штрафом: 40 800 гривень та без прав на п'ять років.

Також стало відомо, що водіїв суворо попередили про номерні знаки: таке заборонено, навіть не надумайте.