Перш ніж вирушити у міжнародну подорож на автомобілі, край важливо забезпечити грунтовну підготовку та упевнитися, що всі необхідні документи зібрані.

Відсутність будь-якого із цих документів може призвести до затримок на кордоні або навіть до відмови у перетині кордону. Основні документи, які потрібно мати при собі під час перетину кордону на автомобілі:

Посвідчення водія. Переконайтеся, що ваше водійське посвідчення дійсне та не закінчилося.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Цей документ повинен бути оформлений на ім'я водія або хоча б одного з пасажирів.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану
Показати ще

Розпізнавальний знак України (UA). Хоча наявність окремого розпізнавального знака не є обов’язковою, якщо у вас на номерному знаку вже є позначка UA.

"Зелена карта". Це міжнародний документ страхування, який покриває ваші витрати у випадку ДТП за кордоном. Переконайтеся, що поліс дійсний на весь період вашої поїздки.

Зелена карта США
Зелена карта США, www.forumdaily.com

Номерні знаки з латинськими літерами. Забезпечте, що на вашому автомобілі встановлено державний номерний знак, який відповідає міжнародним стандартам (з латинськими літерами), щоб уникнути будь-яких правових питань під час подорожі за кордон.

Якщо ви не є власником автомобіля, необхідно мати з собою свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, яке дозволяє вам виїзд за кордон.

Дорога з машинами, фото із вільних джерел
Дорога з машинами, фото із вільних джерел

Цей документ можна отримати в Сервісному центрі МВС за заявою власника авто або на підставі доручення або договору оренди.

Нагадаємо, що паспорт "книжечка" – на вихід: в Україні хочуть повністю перейти на ID-картки

Крім того, Знай.ua повідомляв, поляки заборонили ще один продукт з України – тепер врятуватися від літньої спеки їм буде важче