На українських АЗС спостерігається коливання цін на пальне. Як розвиватиметься ситуація і чи варто готуватися до гіршого, розповів експерт з ринку нафтопродуктів та енергетичних питань Геннадій Рябцев в ефірі "Громадського радіо".

Фахівець зазначив, що більшість нафтопродуктів українські трейдери купують за долари чи євро, тому, залежно від курсу валюти, можуть відбуватися коливання цін на АЗС.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

За прогнозами, найближчим часом в Україні не очікується суттєвого коливання цін на пальне. Наразі цінники змінюються через незначне падіння гривні.

"Не очікується суттєвих коливань цін на АЗС України. У нас такий висхідний тренд сформувався, через те, що слабшає гривня, а оскільки курс національної валюти — це найперше зараз, порівняно з усіма іншими чинниками, впливає на результат, на кінцеву ціну", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Геннадій Рябцев наголосив, що кожне подорожчання американської валюти на одну гривню – це плюс 70-80 копійок на кінцевій вартості бензину.

Варто зазначити, що доки бензин зростає в ціні, вартість автогазу досить активно знижується. Середній цінник по країні досяг позначки 27,53 гривні за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дефіцит та подорожчання палива? До яких наслідків призведуть проблеми з електроенергією.

Також наш портал інформував, от і докатався до 40 тисяч гривень: за що українським водіям загрожуватиме великий штраф – не грайтеся з цим.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ще не літо, а вже спека: водіїв попередили на рахунок перегріву двигуна, що потрібно зробити обов'язково.