Коли ви користуєтесь автомобілем, з часом можуть з'явитися проблеми з його зовнішнім виглядом. Іноді власники вирішують просто оновити його, зробити косметичний ремонт, а іноді навіть змінюють колір машини.

Миття авто, скріншот: YouTube
Миття авто, скріншот: YouTube

Якщо ви вирішили змінити колір автомобіля, то вам потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру МВС України. Для цього вам будуть потрібні такі документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • довіреність на уповноважену особу, якщо ви доручаєте це комусь іншому;
  • свідоцтво про реєстрацію вашого авто.

Важливо знати, що якщо на авто є декілька кольорів, основним буде той, який покриває більше ніж 50% кузова. Для вантажівок важливий колір кабіни.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

У свідоцтві про реєстрацію вказують лише один з 11 основних кольорів (чорний, синій, білий), без уточнень про відтінки. Це означає, що вам не потрібно реєструвати авто заново, якщо ви змінили лише відтінок, але колір залишився тим самим.

Якщо ж ви покриєте кузов або кабіну вантажівки прозорою або кольоровою плівкою, яка підходить до вашого основного кольору, то це теж не потребує перереєстрації.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Однак якщо поліція під час перевірки виявить, що колір авто не відповідає заявленому в документах, вас можуть оштрафувати на 850 гривень за це порушення. Тому перед тим, як ви вирішите оновити своє авто не забудьте звернутись до Сервісного Центру МВС України.

Нагадаємо, Укрпошта продає закордонні та вживані машини: хто може купити

Вам буде цікаво дізнатися ухилянти від податків? Власники Fondy намагаються запобігти продажу компанії у грузинські руки