Українським водіям важливо завжди мати при собі кілька документів, коли вони сідають за кермо. По-перше, це водійські права, які підтверджують, що ви маєте право водити. По-друге, техпаспорт на автомобіль, що показує, що ваша машина відповідає всім нормам. І, по-третє, страховий поліс.

Крім стандартного ОСЦПВ, існує додаткова страховка, яка є обов'язковою для певної категорії водіїв. Це стосується тих, хто займається перевезеннями людей.

Автострахування, скріншот: YouTube
Автострахування, скріншот: YouTube

Згідно зі статтею 7 Закону "Про страхування" та постановою Кабміну №959 від 14.08.1996 року, такі водії зобов'язані мати при собі поліс страхування від нещасних випадків.

Цей поліс страхування від нещасних випадків покриває ризики, пов’язані з можливими нещасними випадками під час перевезення пасажирів.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Страхування транспортного засобу важливе як новачкам, так і вже досвідченим водіям, drom
Страхування транспортного засобу важливе як новачкам, так і вже досвідченим водіям, drom

Водій є застрахованою особою, а страхувальником може виступати роботодавець, власник або орендар транспортного засобу, який здійснює пасажироперевезення. Наявність такого полісу є не тільки захистом для водія, але й є гарантією для пасажирів, що у разі нещасного випадку вони матимуть відшкодування.

За відсутність такого полісу страхування передбачено суттєві штрафні санкції. Страхувальник може зіткнутися з адміністративною відповідальністю і штрафом у розмірі 17 000 гривень.

Оплату страхового полісу можна розбити на декілька частин, avtourist.express
Оплату страхового полісу можна розбити на декілька частин, avtourist.express

Контроль за дотриманням цих вимог здійснюють співробітники поліції та Укртрансбезпеки, які мають право вимагати у водіїв наявність такого полісу під час перевірок.

Таким чином, дотримання цих вимог є важливим не тільки для законодавчого врегулювання, але й для особистої безпеки водія і пасажирів, а також для захисту їхніх прав у випадку нещасних інцидентів на дорозі.

Нагадаємо, періоди безробіття зарахують до страхового стажу: кому та за яких умов

Вам буде цікаво дізнатися квітнева індексація пенсій: чому українці залишаться без "бонусів" у травні