Візит на АЗС може обернутися не найприємнішими наслідками для власників автомобілів. Експерти розповіли про популярну помилку, яка згодом може дуже боляче вдарити по гаманцю. Про це йдеться у матеріалі порталу unian.

Автовласники нерідко заправляють бак під зав'язку, щоб не так часто їздити на АЗС і загалом бути впевненими у запасі палива. Проте автоексперти настійно не рекомендують це робити.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Фахівці попереджають, що заправка до повного може перевантажувати систему, що відповідає за вентиляцію в бензобаку. В результаті ускладнюється струм повітря та пари через клапани, що призводить до утворення вакууму. Це може обернутися тріщинами та деформацією.

Також заливати повний бак не рекомендується через те, що згодом паливо може опинитися поза резервуаром - на ходовій, проводці або асфальті. Через це можуть виникати різні поломки транспортного засобу.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Крім того, переповнений бак може призвести до засмічення вугільного фільтра. Через це може знизитись продуктивність машини, а також підвищується ризик поломки.

У літній період, коли на вулиці стоїть спекотна погода та автомобіль стоїть на сонці, бензин у баку розширюється. Якщо кришка бака закручена не щільно або несправна, може виникнути витікання палива з усіма небезпечними наслідками.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перш ніж їхати – перевірте: ці речі завжди повинні бути у вашому авто.

Також наш портал інформував, автомеханік попередив, які звуки в жодному разі не можна ігнорувати: "запустіть" і буде надто пізно.

Крім того, ми писали, ці правила повинні дотримуватись постійно: водіям загрожують величезні штрафи.