Щоб уникнути непорозумінь та правильно відповісти на провокаційні питання поліцейських, було опубліковано добірку орієнтовних відповідей для водіїв.

На порталі wheel-news радять запастися терпінням та орієнтуватися як відповідати на запитання.

Патрульна поліція, кадр з відео
Патрульна поліція, кадр з відео

На запитання "Де і ким ви працюєте?" потрібно відповідати лише тоді, коли водій скоїв правопорушення та інспектор збирає дані для протоколу. Іноді таке питання задають, щоб дізнатися, чи платоспроможний водій.

Питанням "Куди прямуєте?" Інспектор намагається дізнатися чи не споживав водій спиртне. Відповідайте це питання без метушні. Якщо ви їхали з високою швидкістю, то скажіть, що поспішали до аптеки за ліками або за дитиною до школи.

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Українцям дозволять відкупитися від мобілізації – новий закон вже на підході Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Патрульна поліція. Фото: Youtube
Патрульна поліція. Фото: Youtube

"Де навчається ваша дитина?" Якщо в салоні авто знаходиться дитина, то поліцейський може поставити подібне запитання. Таким чином, інспектор перевіряє скільки років дитині і чи може вона перебувати в салоні без спеціального крісла або на передньому сидінні.

Щоб уникнути зайвих питань, беріть із собою в дорогу свідоцтво про народження дитини, або додайте документи дітей до "Дії".

Питання "Порушуємо?" провокаційне. Таким чином, інспектор хоче завести водія у безвихідь. Рекомендуємо завжди бути уважним на дорозі, щоб у вас не виникало сумнівів, чи ви порушили ПДР.

"І що мені робити з вами?" Таким запитанням водія хочуть підвести до корупції. Не рекомендуємо робити вчинки, які в майбутньому можуть стати підставою для кримінальної справи, радять експерти.

Патрульна поліція Фото: скрін youtube
Патрульна поліція Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що лише кілька причин: чому українці можуть їздити на червоне світло.

Раніше ми повідомляли, що перш ніж їхати – перевірте: ці речі завжди мають бути у вашому авто.