Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або є власниками транспортних засобів, є дуже важлива інформація. Так, в Україні планують дозволити договори оренди позики автомобілів завіряти у нотаріуса тільки, якщо вони укладаються більш ніж на 3 роки.

Цю процедуру передбачає вже зареєстрований в українському парламенті законопроект №11302.

Автомобілі, скріншот: Unian
Автомобілі, скріншот: Unian

У записці пояснення до законопроекту №11302 йдеться, що в Україні під час військового стану громадянам потрібна мобільність, яку забезпечують автомобілі. Але багато українців не можуть дозволити собі купити автомобіль. Один із варіантів вирішення цієї проблеми – використання орендованих або взятих за договором позики автомобілів.

Українське законодавство передбачає, що договір оренди транспортного засобу за участю фізичної особи потрібно завіряти у нотаріуса, як і договір позики МС, у якій хоча б однією стороною є фізична особа.

Популярні новини зараз
Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач
Показати ще

Автомобілі, фото: Unian
Автомобілі, фото: Unian

Автори законопроєкту №11302 пропонують завіряти у нотаріусів договори оренди або позики автомобілів лише, якщо вони укладаються більш ніж на 3 роки. Але при цьому у громадян залишиться можливість за бажання завірити нотаріально відповідні договори, якщо вони укладаються на строк не менше 3 років.

Договір позики – це домовленість двох сторін, через яку одна сторона безоплатно передає або зобов'язується передати іншій стороні річ для користування протягом встановленого терміну.

Наразі законопроект №11302 перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань правової політики. Він має дати свій висновок щодо цього документа.

Нагадаємо, швидше переоформлюйте машину: які документи потрібні і куди тікати.

Раніше повідомлялося, важливо для кожного автовласника: як змінити колір авто та не отримати штраф.

Також, суддя-рейдер Артур Ємельянов пов'язаний із ФСБ хоче повернути Януковичу контроль над судами: як із цим пов'язаний суддя з мільйонами Денис Мандічов.