Перед поїздкою водій повинен перевірити всі системи автомобіля, зокрема фари. Але навіть якщо перед поїздкою все було справно, під час дороги можуть виникнути несподівані поломки. Тому треба бути уважним, в яких випадках за несправність фар можуть виписати штраф, а в яких – ні.

Поліцейський не може виписати штраф, якщо не працює тільки права фара. Якщо не працює тільки права фара, поліцейський не має права виписати штраф. Вдень з такою проблемою автомобіль може пересуватися дорогами без жодних санкцій.

Керувати автомобілем з непрацюючою правою фарою вночі заборонено. Якщо поліцейський зупинить таке авто, водій отримає штраф.

Фари. Фото кадр з Youtube
Фари. Фото кадр з Youtube

Якщо не працює ліва фара ближнього світла, водій має право доїхати до місця ремонту чи стоянки. Це правило діє в будь-який час доби. Якщо під час поїздки поліцейський зупинить водія, він повинен чітко пояснити, куди саме їде і чому.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників Знову таке побачите не скоро: 22 червня обов'язково треба звернути увагу на небо Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат
Показати ще

У такому випадку штраф не буде виписаний. Але якщо водій не зможе аргументувати свій маршрут, він отримає штраф.

Штраф водії, скріншот: YouTube
Штраф водії, скріншот: YouTube

За порушення правил дорожнього руху щодо справності фар водієві загрожує штраф у розмірі 340 грн. Якщо протягом року водій порушить це правило повторно, штраф становитиме від 850 до 1700 грн, а також водій може втратити право керування на строк від трьох до шести місяців.

Нагадаємо, в Україні депутатам рекомендують підвищити ціни на бензин до 63 гривень за літр

Раніше ми писали про те, що на безвідповідальних водіях бюджет України заробив 2 млрд: посміхнись, тебе знімають

Вам буде цікаво дізнатись, що власник навіть не сварився: величезний кіт звалився з неба і розбив машину, на пушистиці ні подряпинки