Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що заміна посвідчення водія для українців - дуже непопулярна справа. Традиційно водії йдуть до Сервісного центру МВС, якщо пошкодили чи втратили старі права.

В інших випадках права не змінюють до закінчення терміну дії, що зазвичай становить 10 років. Але іноді права потрібно міняти терміново, щоб уникнути штрафу.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від фахівців порталу "Автотема".

Сервісний центр МВС. Фото Facebook
Сервісний центр МВС. Фото Facebook

Так, згідно з постановою Кабінету Міністрів від 8 травня 1993 року №340, водії мають змінювати свої права, якщо змінюються їхні особисті дані, такі як ім'я, прізвище чи стать. Якщо поліція зупиняє ваш автомобіль і виявляє, що ці дані в документах не є актуальними, вас можуть оштрафувати на 425 гривень за порушення частини 1 статті 126 Кодексу України про правопорушення. Часто це стосується жінок, які змінили прізвище після одруження. Їм надається 10 днів на зміну документів.

Популярні новини зараз
Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Сервісний центр. Фото: скрін youtube
Сервісний центр. Фото: скрін youtube

Щоб обміняти права водія, треба піти до найближчого сервісного центру МВС. Візьміть із собою старий водійський документ, паспорт та документ, який підтверджує зміну ваших особистих даних.

Також потрібно мати копію ідентифікаційного номера (ІПН) та квитанцію про сплату 243 гривень за послуги. Медична довідка форми 083/о не потрібна під час дії воєнного стану країни.

Нагадаємо, на водіїв чекає ще один штраф: де можуть "покарати" на гроші.

Раніше повідомлялося, що тепер прагнуть набрати жінок: на яку роботу вже не вистачає чоловіків.

Також, ціни на пальне боляче вдарять по кишені: до чого готуватися водіям.