В Україні поліцейські не мають права зупиняти автомобілі просто так без причини, як це було раніше.

Чіткий перелік підстав для зупинки прописаний у статті 35 закону "Про національну поліцію". Однак на практиці інспектори дуже часто про це забувають.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Зупинка автомобіля дорожньою поліцією може бути пов'язана з порушенням дорожнього руху, водінням у нетверезому стані чи іншими злочинами.

Якщо вас зупинили з іншої причини, потрібно насамперед заспокоїтись і розуміти, що в такій ситуації закони на вашому боці.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Далі необхідно взяти участь у процесі перевірки та вимагати від дорожньої поліції надання письмового повідомлення про причину зупинки.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

У випадку, якщо ви не змогли отримати таке повідомлення, можете відмовитися від пояснень і надати тільки необхідну інформацію про себе.

Крім того, якщо ви вважаєте, що ваші права були порушені, ви маєте право звернутися до адвоката та подати скаргу до відповідних органів державної влади.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Необхідно зберігати всі документи, виписані під час зупинки, і зберігати їх до розгляду ситуації.

Нагадаємо, що новий автомобіль перетвориться на проблему: із чим не можна тягнути.

Раніше ми повідомляли, що водіїв легко можуть оштрафувати за увімкнений кондиціонер: чому це відбувається.

Також стало відомо, що не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.