Українські військові продовжують дивувати своїми винаходами на передовій. Нещодавно бійці 108-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ представили унікальну вантажівку під назвою "Проєкт Герасим".

Цей монстр-трак зібраний із частин техніки, захопленої у ворога, і виглядає як справжній інженерний шедевр, передає Wheel News.

"Проєкт Герасим" / фото: Wheel News
"Проєкт Герасим" / фото: Wheel News

Рама та мости машини колись належали бронеавтомобілю «Козак-2М», кабіна взята від старого ГАЗ-51, а капот запозичений у ЗІЛ-157. У рух цього звіра наводить 2,5-літровий турбодизель та коробка передач від Ford Ranger, а колеса раніше стояли на Toyota Land Cruiser. Бортова платформа – від "Газелі".

"Проєкт Герасим" / фото: Wheel News
"Проєкт Герасим" / фото: Wheel News

Популярні новини зараз
Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці
Показати ще

Але це не просто машина – на ній встановлена ​​турель із кулеметом, здатна збивати ворожі дрони, а також використовуватися як евакуатор.

Над цим проєктом працювали майстри взводу матеріально-технічного забезпечення 98 батальйону, показуючи, наскільки креативними та винахідливими можуть бути українці у підтримці своєї армії.

Також поспішаємо повідомити, що болгари захопилися українським "Запорожцем", і зробили тюнінг на 60 тисяч євро: салон шикарний

Раніше стало відомо, Youtube-божевільний створив реальні гармати з Mario Kart і прикріпив їх на свою машину

Вам буде цікаво дізнатися, педаль у підлогу – іноді корисно: автомеханік дав пораду, як уникнути проблем із двигуном