Легендарний автомобіль "Таврія" мав унікальну модифікацію, про яку знають далеко не всі автолюбителі. Мова про ралійний болід під назвою НАМІ-0290, який розроблявся для участі у перегонах. Про це пишуть "Новини Pro".

Наприкінці 1980-х років кипіла робота, мабуть, над найекстремальнішою "Таврією" в історії. Її призначення було для участі у легендарному Дакарі.

НАМІ-0290. Фото: Pinterest
НАМІ-0290. Фото: Pinterest

При створенні модифікації інженери черпали натхнення з таких культових автомобілів як Peugeot 205 T16 і Lancia Delta S4. Це вплинуло на зовнішній вигляд українського спорткара.

Ралійна "Таврія" мала спереду чотири круглі фари й кілька повітрозабірників. Були встановлені нові бампери та капот. Спортивний характер автомобіля підкреслювало потужне антикрило.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

НАМІ-0290. Фото: Pinterest
НАМІ-0290. Фото: Pinterest

НАМІ-0290 оснастили 1,6-літровим двигуном, який запозичили у ВАЗ-2106. Двигун доповнили системою турбонаддуву. Автомобіль мав під капотом 121 кінську силу, що дає йому розганятися до 153 кілометрів на годину.

Перспективний автомобіль, на жаль, так і взяв участь у перегонах. Проведено кілька тестових випробувань, але через недостатнє фінансування проєкт довелося закрити.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 50-річний ветеран: в Україні знайшли рідкісний військовий ЛУАЗ, який міг пересуватися водою.

Також наш портал інформував, не для українських доріг: у мережі показали унікальний праворульний ЛуАЗ для Англії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні "відрили" гарне європейське авто з 90-х: ці ластівки перші приїхали до нової країни.