У Німеччині запроваджуються нові правила для автомобілів українських біженців. Посол України в Німеччині Олексій Макєєв повідомив, що українські водії, які проживають у Німеччині з тимчасовим захистом більше року, повинні зареєструвати свої автомобілі до 1 жовтня.

Ця зміна набуває чинності з наступного місяця, і біженці мають офіційно поставити свої автомобілі на облік у Німеччині. Німецькі влади надали пільги українським водіям, які приїхали після лютого 2022 року, продовживши пільговий режим спочатку до 1 квітня 2024 року, а потім до 1 жовтня 2024 року.

Українські біженці / фото: Visit Ukraine
Українські біженці / фото: Visit Ukraine

Макєєв пояснив, що якщо особа приїхала до Німеччини, скажімо, влітку 2024 року, її термін для перереєстрації закінчиться влітку 2025 року. Він також сказав, що дане правило стосується лише тих, хто має статус тимчасового захисту.

При реєстрації автомобіля біженці не повинні знімати його з обліку в Україні, оскільки автомобіль залишатиметься в українській реєстраційній базі. Згідно з митним законодавством, транспортний засіб перебуває у режимі "тимчасового вивезення", що означає, що він не підлягає митному оподаткуванню і має право на зворотне ввезення.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Однак, використання автомобіля з іноземною реєстрацією без його перереєстрації в Німеччині не може перевищувати одного року.

Нагадаємо, перший болід легендарного Міхаеля Шумахера виставлено на продаж: колекціонери починають полювання

Раніше ми писали про те, що чоловікам заборонили видавати водійські права: рішення вже ухвалено

Крім того, Знай.ua повідомляв, німці вже не на жарт виганяють українських чоловіків: чи врятує їх "сірий паспорт"