Майже чверть усіх нелегальних автозаправок в Україні перебуває у Львівській області. За даними інтерактивної карти PerevirAZS.info, Львівщина веде у цьому "антирейтингу" з 98 нелегальними АЗС.

Одеська та Івано-Франківська області також не відстають, кожна з них має 10% від загальної кількості нелегальних заправок.

Чому це важливо?

Нафтогазова Асоціація України (НАУ) нещодавно поновила інформацію на своєму ресурсі, куди громадяни можуть скаржитися на АЗС, які порушують закон. Вересень 2024 року показав, що кількість таких заправок знову зросла до 419. Незважаючи на зусилля держави, нелегальні АЗС продовжують працювати, і це негативно позначається на легальних операторах та економіці загалом.

Президент НАУ, Ярослав Старовойтенко, каже, що легальні компанії не лише сплачують податки, а й підтримують оборону країни, тоді як нелегали продають контрафактне паливо, ухиляються від податків та ігнорують вимоги безпеки.

Це дозволяє їм встановлювати ціни нижче за собівартість, що створює жорстку конкуренцію і зменшує надходження до бюджету.

Популярні новини зараз
Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

АЗС
АЗС

Що далі?

Асоціація звертається до Кабміну та податкової служби з проханням провести додаткові перевірки цих нелегальних заправок. Старовойтенко вважає, що або такі АЗС мають легалізувати свою діяльність, або піти з ринку, щоб збільшити доходи до бюджету та забезпечити безпеку громадян.

Раніше стало відомо про те, що водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання

Нагадуємо, виходу немає: в Україні АЗС не доливатимуть палива на 5-6% менше

Читайте також, чому різко активізувалися ТЦК: нардеп пояснив велику кількість "облав"