Для всіх наших читачів, які мають пряме відношення до керування автомобілем, є дуже важливі новини. Є інформація, що тепер в Україні перевірятимуть водіїв на сп'яніння за новою процедурою. Кабінет Міністрів України вже затвердив зміни.

Про це стало відомо завдяки заяві представника українського уряду в парламенті Тараса Мельничука.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Повідомляється, що процедура стосується не лише алкогольного, а й наркотичного сп'яніння. Згідно з новими правилами, процес перевірки водія має бути проведений на відеозапис або у присутності двох свідків.

"Предбачено, що огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться із застосуванням технічних засобів відеозапису, а у разі неможливості застосування таких засобів огляд проводиться у присутності двох свідків. Матеріали відеозапису обов'язково долучаються до протоколу про адміністративне правопорушення", - розповів журналістам Тарас Мельничук.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Просто для розуміння, що загрожує водіям за такі "гріхи", нагадаємо, що якщо водія протягом року повторно зупинили у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння і він відмовився пройти медичний огляд відповідно до ст. 130 ч.3 йому загрожує штраф у сумі 51 тис. грн.

Нагадаємо, дефіциту можна не боятися: українців заспокоїли прогнозом щодо наявності та цін на пальне.

Раніше повідомлялося, від 510 до 8500 гривень: штрафи, які українському водієві доведеться платити за пасажирів.

Також, порушники можуть їхати? Українських водіїв "звільнили" від штрафів.