Відомо, що правила дорожнього руху щороку вдосконалюються, часом впроваджують навіть нові штрафи, тому важливо відслідковувати новини у царині ПДР.

Правила для водіїв змінюються та їх збільшується. Важливо постійно тримати "руку на пульсі" щоб не потрапити у неприємну ситуацію через незнання.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Велика кількість водіїв полюбляють застосовувати так звану "аварійку", яка буває недоречною і цього року цю звичку прийдеться змінювати.

Аварійна сигналізація, це система світлової сигналізації, яка показує іншим учасникам руху, про певні негаразди в авто. Наприклад, аварійну сигналізацію слід увімкнути, кола автомобіль рухається з технічними несправностями, або їде на буксирі.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також аварійкою повідомляють інших учасників руху про те, що авто зупинилося вимушено. Аварійку також умикають, коли авто зупинила поліція, або автомобіль став учасником або свідком аварії.

За цих випадків водій має право використати аварійку, але якщо ви порушуєте правила, то будьте готові до штрафу у розмірі 425 гривень. А якщо ви спричинили аварію, то 680 гривень. Також водія можуть позбавити прав на 6 або навіть на 12 місяців.

Зауважимо, що в деяких випадках штрафи загрожують і за не увімкнення аварійки. особливо, коли стосується перевезення дітей.

Нагадаємо, ми писали, що розмитнення стане дешевшим майже на 40%: українським водіям показали, як оформлятимуть авто в "Дії".

Як повідомляв "Знай.ua" автівки стали доступніші: за скільки можна купити машину з "пробігом".

Також "Знай.ua" інформував, що водіїв закликали відмовитись від цих шкідливих звичок за кермом: найчастіше призводять до ДТП.