Автомобіль ЗАЗ-1102 "Таврія" пройшов довгу колію від ноу-хау в 70-х роках до найдоступнішого автомобіля на українському ринку. Незважаючи на те, що машина вже давно не випускається, вона досі користується певною популярністю. На радість водіям у мережі потрапили фото найпершого, експериментального ЗАЗ-1102. Про це пише ampercar.

Запорізький автомобілебудівний завод випускав ЗАЗ-1102 з 1988 по 1997 рік, проте перші прототипи цієї моделі з'явилися задовго до цього — ще в 70-х роках. Наголошується, що автомобіль був практично готовий у 1978-1979 роках. Яскравий рекламний буклет про новий ЗАЗ-1102 з'явився ще коли автомобіль перебував на фінальній стадії створення.

Перший ЗАЗ-1102. Фото: ampercar
Перший ЗАЗ-1102. Фото: ampercar

Новий на той час автомобіль не отримав власного імені, а мав лише індекс – 1102. Зовні перша "Таврія" мала кілька відмінностей від того автомобіля, що почав сходити з конвеєра через рік.

Перший ЗАЗ-1102. Фото: ampercar
Перший ЗАЗ-1102. Фото: ampercar

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На жаль, помилуватися першим ЗАЗ-1102 зараз можна лише на старих скан-копіях буклета, оскільки машина так і не пішла в серію. Низка факторів, серед яких тиск Мінавтопрому і початок війни в Афганістані, зіграли не на користь нового автомобіля і він назавжди залишився прототипом.

Раніше портал Знай повідомляв, що українці робили спорткари, коли Шумахер ще під стіл ходив: ось він - легендарний ЗАЗ-1104.

Також наш портал інформував український мінікупер: випливли унікальні кадри легендарного Запорожця, його хотіли купити навіть дипломати.

Крім того, ми писали, до сотні за 3,7 секунди: легендарний ЗАЗ-966 перетворили на спритний електрокар.