Були часи, коли український автопромисловий гігант, завод ЗАЗ, виготовляв неймовірні моделі. Усі знають про легендарний "горбатий", проте залишилося дуже мало автолюбителів, які пам'ятають про "Білку".

Саме про неї, про ту "Білку" від ЗАЗ ми зараз і поговоримо, навіть покажемо, яка вона була насправді. Усі, хто її хоч раз побачив, хотіли пригнати її до свого гаража.

Про це пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

ЗАЗ "Білка", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Білка", скріншот: YouTube

Спершу розповімо, що Запорізький автомобільний завод робив чимало химерних та незвичайних "Запорожців", які так і не потрапили на масове виробництво.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Справа в тому, що за часів СРСР спочатку запланували випускати автомобілі для масового виробництва, оскільки їх не було. Це говорить про те, що до початку випуску всім звичних Запорожців, було зроблено неймовірну кількість їхніх концептів, про які люди навіть не здогадуються.

ЗАЗ "Білка", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Білка", скріншот: YouTube

На особливу увагу заслуговує дуже милий прототип Запорожця, відомого як "Білка". Він вважається одним із найперших Запорожців. Однак він зовсім не схожий на своїх братів, його дизайн - унікальний.

ЗАЗ "Білка", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Білка", скріншот: YouTube

Однак, якщо подивитися на цю модель, її кузов і забарвлення можуть викликати широку посмішку. Багато людей можуть вважати дизайн цього автомобіля дуже привабливим, як у "Матиза", і в цьому ми з ними погодимося.

Нагадаємо, Ісус перетворював воду на вино, а українець зробив із "Запорожця" вантажівку: найкращий помічник на городі.

Раніше повідомлялося, перетворити "Запорожець" на BMW e53 одним махом, українці здивовані рукастому умільцю: ""Машина звір, але колеса...".

Також, зате не пішки: легендарне авто, яке може дозволити собі кожен другий українець, вистачить мінімалки.