У місті Луцьк на заводі "Богдан Моторс", який раніше мав назву ЛуАЗ, автолюбителі виявили унікальну модель "Запорожця" під серійним номером "969". Справа в тому, що даний екземпляр зроблено в єдиному екземплярі.

Наші читачі мають можливість побачити унікальні кадри, вантажівку-кабріолет перед вами.

Про це стало відомо завдяки публікації одного із співробітників заводу "Богдан" у мережі Facebook, пише Hyser.

ЗАЗ-969, фото: Facebook
ЗАЗ-969, фото: Facebook

"На Луцькому автозаводі (зараз Богдан Моторс), десь у темному кутку, виявили чудову історичну експозицію. Заводчани її не тільки зберегли, а й по можливості відновили. Є навіть єдиний прототип ЗАЗ-969, що зберігся. не ЛуАЗ, а ЗАЗ).А у транспортному цеху "Богдан Моторс" знайшлася вантажівка-кабріолет на базі автобусного шасі турецького Otoyol. Поки підприємство шанує і пам'ятає свою історію - воно живе. Завод живий і працює, але випускає вже виключно автобуси та тролейбуси" , - пишуть у соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ЗАЗ-969, фото: Facebook
ЗАЗ-969, фото: Facebook

Ще є дуже важливе зауваження, що у місті Луцьк, та й по всій Україні, вже практично не згадують такої назви, як ЛуАЗ. Тепер це підприємство називають просто "Богдан" або "автозавод".

Нагадаємо, Ісус перетворював воду на вино, а українець зробив із "Запорожця" вантажівку: найкращий помічник на городі.

Раніше повідомлялося, перетворити "Запорожець" на BMW e53 одним махом, українці здивовані рукастому умільцю: "Машина звір, але колеса...".

Також, зате не пішки: легендарне авто, яке може дозволити собі кожен другий українець, вистачить мінімалки.