Для всіх наших читачів, котрі на особистому досвіді знають, що таке поїздка на заправку, є кілька важливих новин. Справа в тому, що українські мережі автозаправних станцій оновили ціни на два види палива – на бензин та солярку.

Важливо розуміти, що ціни "повалилися" відразу на кілька відсотків. Про це стало відомо завдяки даними аналітиків порталу Minfin, а також заяви директора консалтингової групи "А95" Сергія Куюн.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Середні ціни станом на 22 лютого на паливо в Україні виглядають так:

- бензин А-95 преміум – 49,33 грн/л (-0,081%);

- бензин А-95 - 47,71 грн/л (-0,126%);

- бензин А-92 - 46,63 грн/л (-0,086%);

- дизельне паливо – 50,66 грн/л (-0,354%);

- автомобільний газ – 24,31 грн/л (-0,205%).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ціни на пальне, скріншот: Minfin
Ціни на пальне, скріншот: Minfin

На підконтрольній території України можна купити будь-який бензин, а також дизель чи автогаз. За словами експертів, із цим проблем немає і не буде найближчим часом.

Нагадаємо той факт, що у січні 2023 року ціни на пальне в Україні впали на цілих 4 або навіть 5 гривень за літр дизеля чи бензину. Однак у другій половині лютого тенденція до здешевлення ресурсу збереглася.

"Загалом за січень цього року ціни на бензин та дизель втратили 4-5 грн на літрі, на скраплений газ - близько 15%. Ми бачимо, що у нас у лютому спостерігається потенціал до зниження цін на паливо на 1-2 грн за літр", – заявив Сергій Куюн.

Нагадаємо, привід заправити повний бак: в Україні впали ціни на бензин та дизель.

Раніше повідомлялося, чи беруть на передову українців без досвіду служби: що означає повістка.

Також, платіж за доставку газу: чому суми не відповідають реальному споживанню?