У мережі з'явилися кадри з одним із перших прототипів знаменитого "Запорожця". Ранній концепт-кар виглядає дуже незвично і навіть моментами, як футуристичний автомобіль, втім, мав і свої недоліки, через які так і не побачив доріг. Про це пише портал hyser.

Знаменитий "горбатий" ЗАЗ-965 почали випускати ще далекого 60-го року минулого століття, проте за розробку майбутньої легенди взялися ще в 1950-х роках. Остаточний варіант "Запорожця" затвердили не відразу, і деякі варіанти були дуже автентичними.

НАМІ-А50. Фото: з мережі
НАМІ-А50. Фото: з мережі

Так, у 1955-1956 роках під керівництвом відомого конструктора Юрія Долматовського було збудовано кілька прототипів НАМІ-А50, які отримали прізвиська "Білка" через схожість із твариною.

Перше, що чіпляє погляд – дизайн автомобіля. У транспортного засобу обтічний силует зі зрушеним вперед салоном і великі круглі фари. Дуже дивує його головна особливість - відкидні передні двері. Салон "Білки" вийшов просторим, а багажник невеликим.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

НАМІ-А50. Фото: з мережі
НАМІ-А50. Фото: з мережі

750-кубовий двигун на 22 л. від мотоцикла КМЗ М-72 з 3-ступінчастою механічною КПП був розташований ззаду і міг розігнати автомобіль до 80 кілометрів на годину.

Випробування показали, що НАМІ-А50 має чимало недоліків, зокрема незвичайні передні двері пропускали вологу, якщо йшов дощ, а двигун постійно перегрівався. Зрештою, роботу над "Білкою" припинили і кинули всі сили на більш досконалий прототип, які через кілька років став тим самим "Запорожцем", що ми знаємо.

Раніше портал Знай повідомляв, до сотні за 3,7 секунди: легендарний ЗАЗ-966 перетворили на спритний електрокар.

Також наш портал інформував український мінікупер: випливли унікальні кадри легендарного Запорожця, його хотіли купити навіть дипломати.

Крім того, ми писали, це не машина – це монстр: найкращі модифікації легендарної "Таврії", які хочуть купити українці навіть сьогодні.