Багато автолюбителів, які живуть в Україні мимоволі знають, що раніше тут були дуже популярні авто типу "Жугулі", "Запорожець" чи "Волга". Однак у тій "червоній" країні, крім усіх відомих "горбатих", робили безліч крутих проектів. На цей раз ми покажемо вам модель "Москвича", який ледь не потрапив до серії.

Від звичайних людей ці автомобілі приховували, тому що далеко не всі представники того товариства могли собі дозволити таку "ластівку". Про це пише портал Hyser.

Москвич серії 3-5, скріншот: YouTube
Москвич серії 3-5, скріншот: YouTube

Можна побачити унікальний радянський проект - автомобіль Москвич серії 3-5. У 1970 році було вперше спроектовано Москвич 3-5, який планувалося масово випускати у двох кузовах – седан та універсал.

Щодо двигунів, то вони мали бути різними – від 70 до 103 кінських сил. Коробки передач також були різними на різних екземплярах: 4-ступінчаста механіка та 3-ступінчастий автомат, що на ті часи було справжньою рідкістю.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Москвич серії 3-5, скріншот: YouTube
Москвич серії 3-5, скріншот: YouTube

Як не дивно, в СРСР цей проект був заморожений, а згодом про нього взагалі забули. Це говорить про те, що вже 1972 року розробники почали працювати над новою моделлю "Москвича".

Нагадаємо, Ісус перетворював воду на вино, а українець зробив із "Запорожця" вантажівку: найкращий помічник на городі.

Раніше повідомлялося, перетворити "Запорожець" на BMW e53 одним махом, українці здивовані рукастому умільцю: ""Машина звір, але колеса...".

Також, зате не пішки: легендарне авто, яке може дозволити собі кожен другий українець, вистачить мінімалки.