Для всіх наших читачів, які мають авто або щодня сідають за кермо, є дуже важлива новина. Необхідно нагадати відразу, що в Україні заборонено експлуатувати авто, якщо не оформлено страховий договір.

Відповідно до Закону "Про обов'язкове страхування власників наземних транспортних засобів", без автоцивілки рушати з місця не можна. Є водії, які заплющують очі на це правило, проте потім доводиться платити штраф.

Про це вирішили нагадати представники Національної поліції.

Авто, штраф, скріншот: YouTube
Авто, штраф, скріншот: YouTube

Водія, котрий ризикнув виїхати на дорогу без страховки, оштрафує поліція. Звісно, ​​якщо копи застануть подібний момент. А тепер до головного штраф за дане порушення 425 гривень. Якщо порушник не сплатить штрафу протягом 15 днів, сума зростає до 850 гривень.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Навіть якщо ви щойно купили нову машину та переганяєте її в інше місто для реєстрації, транзитні номери не дають права їздити без страховки. Для таких випадків передбачено короткостроковий поліс від 10 до 15 днів.

Власники автомобілів на іноземних номерах можуть не оформляти автоцивілку (ОСЦПВ). Для них запроваджено міжнародний поліс "Зелена карта".

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Крім того, що через відсутність страховки доведеться заплатити штраф - його розмір відносно невисокий, винуватцю ДТП на незастрахованому авто доведеться виплачувати компенсацію зі своєї кишені.

Нагадаємо, боги почули наші молитви: в Україні водіям пом'якшили покарання за ГБО, можна спокійно їздити.

Раніше повідомлялося, виїзд за кордон на авто: водіям нагадали про спеціальний режим, список документів.

Також, доведеться заплатити до 3655 грн: за які правопорушення українці з березня платитимуть штраф.