Для наших читачів, котрі й дня не можуть спокійно прожити без цікавостей з автосвіту, є доволі пізнавальні новини. Так, активіст із Румунії Раду Хоссу, який є головою волонтерського фонду, зміг втілити в життя дуже корисний для українських медиків проект.

Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі "Автоновинки".

Шпиталь на колесах, скріншот: YouTube
Шпиталь на колесах, скріншот: YouTube

Відомо, що за підтримки волонтерів з Іспанії та Польщі Раду зміг купити повнорозмірний автобус та переобладнав його під пересувний шпиталь.

Перш ніж відправити транспортний засіб на передову його оснастили бронею Swebor Armor 600 і пофарбували камуфляжний матовий колір. На лобове скло та фари встановили захисні сітки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Шпиталь на колесах, скріншот: YouTube
Шпиталь на колесах, скріншот: YouTube

У салоні автобуса облаштували реанімаційний зал із чотирма столами та всім необхідним, щоб надати пораненим бійцям допомогу. Завдяки генератору, що входить в обладнання, шпиталь на колесах може працювати абсолютно автономно.

Шпиталь на колесах, скріншот: YouTube
Шпиталь на колесах, скріншот: YouTube

Зазначається, що броньований автобус відправлено до Бахмута, де йдуть запеклі бої. Відомо, що ідею зі створенням такого шпиталю подав військовий медик із позивним "Ангел". З перших днів війни він власним автомобілем вивозив із передової поранених українських захисників. Він врятував майже 550 людей.

Нагадаємо, бронь, відстрочка та мобілізація: юристи відповіли на актуальні питання.

Раніше повідомлялося, що перетин кордону на авто: українським чоловікам пояснили, як законно покинути країну.

Також, в Україні можуть оголосити цільову мобілізацію: коли це станеться і кого закличуть.