В Україні активно знижуються ціни на різні види палива, але експерти поспішають порадувати, що така картина спостерігатиметься й надалі за умови, якщо на світовому ринку продовжать дешевшати нафтопродукти.

У другій половині березня ціни на пальне знижуються, як зазначив засновник групи компаній "Прайм" Дмитро Леушкін, а викликано це здешевленням нафти через те, що в США впали великі банки. Експерт вважає, що ціни можуть впасти ще на 1-2 гривні.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Прогнози на поточний тиждень зростання не буде точно, у кращому випадку ринок стабілізується. На стелах АЗС ще 1-2 гривні буде просідання, якщо ціни в опті стабілізуються на поточному рівні", - каже Леушкін.

Також у країні почали активно закуповувати дизпальне на тлі продовження "зернової угоди". Аграрії скуповують його на 10% більше, ніж тижнем раніше. Але попит не повинен вплинути на ціну споживачів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Великі агрокомпанії судячи з усього закупили пальне ще восени, після того, як продали перше зерно. Зараз збільшилася активність закупівель з боку фермерів. Але біда в тому, що фермерські господарства в основному зосереджені на півдні країни, а ті регіони цього року не будуть активно сіятися через війну", - заявив експерт.

Фермери, скріншот: YouTube
Фермери, скріншот: YouTube

Нагадаємо, "Були спекуляції, продавали по 90 тисяч": ринок перенаситився генераторами, а українцям збувають запаси за шаленими знижками

Раніше ми писали про те, що забудемо як страшний сон 200 грн/кг: коли в Україні почнуть знижуватися ціни на огірки та томати