Війна стала неабияким викликом для ринку автомобільної гуми в Україні. Одна з проблем - зростання цін на гуму.

На ціну автогуми впливає загальна інфляція та подорожчання валюти. Про це пише портал MMR. Згідно зі статистикою OLX Авто, впродовж січня-лютого українські автомобілісти найчастіше цікавилися шинами діаметра R16 (53 053 відгуки), R15 (38 260) та R17 (26 878 відгуків).

Шини. Фото: скриншот Youtube
Шини. Фото: скриншот Youtube

Вартість коліс передусім залежить від їхнього стану: чи вони нові, чи вже мають певний пробіг. Також на формування ціни впливає сегмент: чи це преміальні Michelin або Nokian, чи більш бюджетні Nexen, українські Rosava тощо. Здебільшого вживані шини популярних типів удвічі дешевші, ніж їх новий аналог. Середні ціни в лютому були наступними:

  • шини R16 продавали в середньому за 3 258 гривень за нову і 1 469 гривень за вживану, відповідно до лютого 2022 року вартість зросла на 35% і 29% відповідно;
  • шини R15 в лютому коштували близько 2 906 гривень за нову та 1 240 гривень за вживану, що на 40% і 42% дорожче, ніж торік;
  • нові шини R17 вартували 3 959 гривень, за вживані просили близько 1 704 грн, у порівнянні з лютим 2022 року ціни зросли на 37% і 24% відповідно.

Шини. Фото: скриншот Youtube
Шини. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Як обрати якісні б/в шини. Головне — це враховувати глибину протектору. Середній показник нової шини становить 7-9 мм. Прийнятним діапазоном для вживаних вважається 3-4 мм. Важливо і звертати увагу на наявність та серйозність пошкоджень колеса.

Нагадаємо, ми писали, що не Tesla. Якій марці авто серед електрокарів надають перевагу українці

Як повідомляв "Знай.ua" унікальна машина з минулого: на таких їздили чиновники та навіть президент рф.

Також "Знай.ua" інформував, 7 років за ґратами та 40 тисяч гривень штрафу: всім "безликим" водіям загрожує жорстке покарання.