В Полтаві продають раритетне авто часів радянського союзу, на якому їздив перший президент рф Борис Єльцин.

Раритетний автомобіль ГАЗ-14 "Чайка" виставили на продаж у Полтаві. Про це повідомляє портал autotheme.info.

"Чайка" Єльцина. Фото: autotheme
"Чайка" Єльцина. Фото: autotheme

Автомобіль, був випущений у 1980 роком. наразі він перебував у власності Полтавської обласної ради та використовувався як церемоніальний транспортний засіб на весіллях. Достеменно відомо, що ГАЗ-14 "Чайка" випускався в обмеженій кількості з 1977 по 1988 рік, всього було виготовлено 1 114 одиниць.

"Чайка" Єльцина. Фото: autotheme
"Чайка" Єльцина. Фото: autotheme

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чому автомобіль опинився у Полтаві невідомо, але історія його така, що спочатку автомобіль возив Бориса Єльцина, поки той обіймав посаду голови Московського міського комітету КПРС.

Автомобіль опинився у Полтаві в 1992 році, також "підозрюють", що після Єльцина автом "ганяв" перший секретар ЦК Компартії України Володимир Щербицький.

"Чайку", яка відстояла у гаражі останні чотири роки, була оцінена незалежними оцінювачами у 700 000 гривень. Але власники вважають, що раритет коштує дорожче, та хочуть продати його щонайменше за 1 200 000 гривень, а виручені кошти спрямувати на покращення матеріально-технічної бази Полтавської обласної ради.

"Чайка" Єльцина. Фото: autotheme
"Чайка" Єльцина. Фото: autotheme

Автомобіль оснащений 5,5-літровим двигуном V8 та триступеневою автоматичною коробкою передач.

Нагадаємо, ми писали, що дивний Mercedes-Benz Sprinter здивував українців, встигли зафіксувати на камеру.

Як повідомляв "Знай.ua" водіям нагадали про важливі зміни: як тепер перевірятимуть на алкоголь.

Також "Знай.ua" інформував, декілька лайфхаків для любителів автоматичної коробки передач: як продовжити їй "життя".