Для того, щоб не ремонтувати та не замінювати постійно автоматичну коробку передач, варто знати деякі "секрети", які забезпечать більш довгий час експлуатації.

У "Автоцентрі" зазначають, що найпоширенішою поломкою автоматичної коробки є витік мастила, що може бути викликано механічними пошкодженнями корпусу або прокладки.

Автоматична коробка передач. Фото: Youtube
Автоматична коробка передач. Фото: Youtube

Зазначають, якщо витік невеликий, це можна не помітити довший час, але через деякий час є ризик виходу з ладу передачі.

Якщо коробка передач не працює належним чином і є видимий витік, не заводьте автомобіль. Зверніться по допомогу, а найкраще – привезіть автомобіль в авторемонтну майстерню - попереджають фахівці.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Також експерти просять звернути увагу на стукіт у коробці передач, якщо воно з'явилося, слід утриматися від тривалих поїздок і якомога швидше організувати відвідування майстерні.

Коли індикатор інформує водія про несправність двигуна, це також може свідчити про проблеми з коробкою передач.

У випадку з автоматичними трансмісіями дуже важливо міняти мастило. Якщо це робити своєчасно, трансмісія буде практично вічною. Тому не забувайте регулярно відвідувати сервіс.

Нагадаємо, ми писали, що дослідники знайшли унікальну будівлю із занедбаними авто та недоторканий Lotus Eclat, красень Citroën 2CV і Volkswagen Beetle.

Як повідомляв "Знай.ua" можна знайти й дешевше 20 гривень за літр: в Україні продовжують падати ціни на автогаз.

Також "Знай.ua" інформував, як у 60-х виглядав унікальний Москвич "Гранд Туризмо", про якого не знали прості роботяги.