В Україні змінено процедуру перевірки водіїв на алкогольне та наркотичне сп'яніння, а також на вплив окремих лікарських препаратів, які знижують швидкість реакції.

За новими правилами огляд на місці зупинки автомобіля на алкогольне сп'яніння має проводитись із відеозаписом або у присутності двох свідків.

Перевірка проміле. Фото: Youtube
Перевірка проміле. Фото: Youtube

Передбачається, що огляд на місці зупинки транспортного засобу здійснюється із застосуванням технічних засобів відеозапису, а у разі неможливості застосування таких засобів огляд проводиться у присутності двох свідків. Матеріали відеозапису обов'язково додаються до протоколу про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, водієві дозволено мати до 0,2 проміле в крові (майже нульовий вміст спирту) під час водіння. Все, що вище за норму, – це вже порушення. Штрафи за водіння у нетверезому стані становлять від 17 до 34 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Перевірка проміле. Фото: Youtube
Перевірка проміле. Фото: Youtube

Якщо таке порушення було вчинено вперше — штраф у розмірі 17 тис. грн та позбавлення посвідчення водія на один рік.

Якщо водій вдруге порушить закон, має сплатити штраф у розмірі 34 тис. грн. Також на нього вже чекає позбавлення прав на три роки.

Якщо водія зупинять п'яним двічі протягом одного року, йому доведеться розпрощатися зі своїм авто, просидіти за ґратами 15 діб та сплатити штраф у 51 тис. грн. Крім того, водій не зможе керувати транспортом протягом десяти років.

Нагадаємо, ми писали, що українським водіям слід замінити права? У МВС назвали, хто має повторно здавати документи.

Як повідомляв "Знай.ua" пільгове розмитнення авто для окремої категорії громадян: кому пощастить.

Також "Знай.ua" інформував, військові можуть забути про податкові збори? Чи мають право ФОПи-захисники не платити податки.