Народні депутати запропонували дозволити пільгове ввезення транспортних засобів до України для учасників бойових дій.

Про це йдеться у відповідному законопроєкті № 9058. Наразі законопроєкт розглядається у комітеті.

Розмитнення авто. Фото: скрін youtube
Розмитнення авто. Фото: скрін youtube

Автори проєкту закону пропонують звільнити від сплати податків ввезення на територію України одного автомобіля кожним учасником бойових дій. При цьому пільги не передбачені для цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.

Від оподаткування операції з одноразового ввезення на митну територію України, у разі ухвалення документа, звільняються власники статусу УБС, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відбиття і стримування збройної агресії росії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

автомобіль, Розмитнення: скриншот youtube ТСН
автомобіль, Розмитнення: скриншот youtube ТСН

Документом зазначається, що пільгове розмитнення не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту транспортних засобів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом, або ввезені з території держави-окупанта (агресора) чи з окупованих регіонів.

Транспортний засіб, що був ввезений в Україну з безоплатним розмитненням, не може бути відчужений або переданий у володіння, користування чи розпорядження (зокрема й на підставі довіреності) третім особам протягом трьох років з моменту його державної реєстрації. У разі якщо зазначені строки порушили і автомобіль передали третім особам, тоді колишній власник зобов’язаний перерахувати до бюджету митні платежі.

Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан
Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан

Нагадаємо, ми писали, що не битий, не фарбований і їздив лише у свята: як уникнути покупки автомобіля після ДТП.

Як повідомляв "Знай.ua" більше жодних штрафів? Українським водіям пропонують паркувати авто де завгодно.

Також "Знай.ua" інформував, волонтери передали автомобіль нашим захисникам: Андрій Андрєєв показав "залізного коня".