Українці набагато більше купують автомобілі на вторинному ринку, адже дозволити "ластівку" із салону може далеко не кожен. Вживані автомобілі важливо правильно вибирати, адже незважаючи на опис продавців, можна придбати "автомотлох", який побував у ДТП. Як не бути ошуканим, розповідає портал "Апостроф".

Перед покупкою підтриманого автомобіля важливо проводити перевірку у два етапи: візуальний огляд та перевірка за VIN-кодом та номером реєстрації.

Авторинок, скріншот: YouTube
Авторинок, скріншот: YouTube

Оглядаючи машину, слід звернути увагу на кілька нюансів, які можуть говорити, що транспортний засіб побував у ДТП: товщина і колір фарби, сліди корозії та іржі, порушена геометрія кузова, розбіжність дати випуску фар і скла, нестандартні деталі.

Авторинок, фото Авто24
Авторинок, фото Авто24

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Поставити крапку при виборі автомобіля допоможе перевірка за VIN-кодом. Таким чином можна дізнатися багато корисної інформації, а саме:

  • країну та рік випуску;
  • модель та марку машини;
  • перебування авто у розшуку;
  • кількість попередніх власників;
  • участь у ДТП.

В останньому випадку буде вказано, де і коли сталася аварія, а також які пошкодження отримав автомобіль.

Раніше портал Знай повідомляв, чи встигли оформити картку на родичів? Українським водіям показали, чим обернеться несплата штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Також наш портал інформував кілька натискань і ніяких нервів: у додатку "Дія" заробив корисний для водіїв сервіс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українські водії зможуть по-новому замовляти номери: у МВС розповіли, як зміниться процедура.