Для наших читачів, які є водіями чи власниками авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні на законодавчому рівні хочуть заборонити евакуацію автомобілів на штрафмайданчик через неправильне паркування. Є важливе уточнення, що такі правила хочуть запровадити лише не час дії воєнного стану.

Про це стало відомо завдяки новому проекту закону, що його опублікували на порталі українського парламенту.

Парковка на газоні, скріншот: YouTube
Парковка на газоні, скріншот: YouTube

Народні депутати в новому законопроекті передбачили, що нові правила допоможуть запобігти незаконним вилученням автомобілів, що частіли під час війни.

Автори законопроекту в записці пояснення зазначають, що під час повітряних тривог водії найчастіше змушені залишати свої машини в пошуках укриття, порушуючи при цьому правила паркування.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Парковка, скріншот: YouTube
Парковка, скріншот: YouTube

На думку народних обранців, за таких обставин водії мають надавати пріоритет власної безпеки, а не дотримання правил дорожнього руху. Також під час війни може виникнути потреба негайної евакуації, а тимчасове затримання автомобілів інспекторами з паркування перешкоджатиме цьому процесу.

Цим законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, додавши примітку про те, що інспектори з паркування не можуть затримувати транспортні засоби на територіях, де запроваджено військовий чи надзвичайний стан.

Нагадаємо, Volkswagen Golf поєднали з українським позашляховиком: що з цього вийшло.

Раніше повідомлялося, чи встигли оформити картку на родичів? Українським водіям показали, чим обернеться несплата штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Також, в Україні перед продавцями ставлять нові умови – що важливо знати покупцям.